Nieuw: BeneGas Light 7,5 kg!

      

Werking beveiligingsklep

In verband met de veiligheid van het gassysteem is uw installatie voorzien van een zogenaamde B-klep. Een B-klep is een veiligheidswaarborg ten behoeve van het signaleren van het aanwezig zijn van gaslekken in de installatie. Na het openen van de hoofdkraan of het opnieuw openstellen van de gastoevoer via de hoofddistributieleiding bouwt de B-klep langzaam (in ongeveer 3 minuten) de benodigde gasdruk in het interne leidingnet op. Ingeval de benodigde druk niet kan worden bereikt, is er een gaslek aanwezig (of vloeit er gas weg via een nog openstaande kraan) en wordt het in werking stellen van gebruiksapparatuur geblokkeerd.

In deze situatie moet u altijd direct door een erkend gasbedrijf uw gasinstallatie laten controleren. Voor de goede orde vermelden wij, dat u na het openen van de hoofdkraan of opnieuw verkregen gastoevoer via de hoofddistributieleiding dus altijd minimaal 3 minuten moet wachten voor gebruiksapparatuur in werking kan worden gesteld. Hieronder staan de stappen vermeld die u moet doorlopen om uw leidingnet op gaslekkage te controleren.

 VEILIGHEIDSINSTRUCTIE

Gebruik beveiligingsklep i.v.m. globale lektest 

Stap 1 Ontsteek een gaspit van uw kookplaat of de vlam van een ander gasapparaat
Stap 2 Sluit de hoofdgaskraan welke voor de gasmeter zit (in de meterkast) en wacht tot de door u ontstoken vlam gedoofd is.
Stap 3 Sluit dan alle gaskranen bij elk toestel (kachel, geiser, C.V. en kookplaat). Ook alle knoppen van de gaspitten moeten nu dicht staan.
Stap 4 Open nu de hoofdgaskraan (voor de gasmeter) en blijf even wachten om te luisteren of de B-klep open gaat. U kunt dit horen aan een klikkend geluid. Dit mag maximaal 3 minuten duren.
Stap 5 Wanneer u dit geluid niet binnen 3 minuten hoort, ga dan naar de kookplaat of een ander gasapparaat en probeer de waakvlam of gaspit te ontsteken. Wanneer dit wel lukt heeft u waarschijnlijk het geluid van de opengaande B-klep gemist en is alles getest en in orde.

Stap 6

Wanneer uw kookplaat of kachel niet wil opstarten is er een gaslek en moet u direct uw hoofdkraan voor de gasmeter dichtzetten en uw campinghouder waarschuwen zodat er een erkende installateur ingeschakeld kan worden om de lekkage te repareren.  

Wij adviseren u deze test minimaal 1x per jaar uit te (laten) voeren

Gas op camping/park

Heeft u een chalet, caravan of huisje op een camping of park en rekent u het propaan rechtstreeks met ons af?

Klik dan op de button om informatie op te vragen of direct uw wijziging door te geven!

Bekijk onze bedrijfsfilm!

Koken op LPG; levensgevaarlijk!

Het zelf vullen van gasflessen met LPG aan de pomp is verboden en levensgevaarlijk! Hieronder staat een duidelijke uitleg van de overheid waarom dit verboden is.

.

Artikel 'Niet koken op LPG'

Smeermiddelen 

Wij leveren de smeermiddelen van Argos Supreme. Aangezien we ook vetten, brandstoffen en koelvloeistoffen leveren kunnen we u een totaalpakket voor al uw brandstof- en smeerbehoeften aanbieden tegen scherpe prijzen! 

Powered by Spirion